Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 414 telefony  |  146 657 opinii  |  720 testów  |  1 783 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Sony Ericsson

Sony Ericsson C905



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 46,2%   12,6%   41,3% 
 Wszystkich opinii: 390. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Marek90
    Mam go 4 dzień i klawiatura zaczęła się odklejać. 2 razy zdążył się zawiesić. Ciężko się pisze, płaskie klawisze powodują że trzeba się przykładać co do wciskania klawiszy pisząc sms'a

    Plusy:
    Wygląd,
    Osłona na aparat,
    Aparat 8.1,
    Tani

    Minusy:
    Słaba obudowa,
    Zawiesza się,
    Czas realizacji zamówienia telefonu na allegro.pl do kilku tygodni na każdej aukcji
    Wejście pod ładowarkę/radio po jakimś czasie trzeba dociskać by załapało
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 gru 2013, 15:12
  • Greg
    Używałem ten telefon ponad 3 lata. Jak nie jesteś fanem telefonów dotykowych to właśnie ten telefon jest dla Ciebie. Pancerny - upadł mi ze 6 razy i nic się nie wydarzyło. Po 3 latach zaczyna zacinać się slider ale chyba ma prawo po takim okresie. Jak miałem dużo SMSó to system znacznie zwalniał - powolna reakcja na naciskanie guzików. Ale to drobiazg. Po wyczyszczeniu skrzynek i restarcie znowu jak nowy. Polecam.
    .cebit.com.pl | 31 paź 2013, 15:10
  • Ktoś mądry:)
    Czemu w informacjach dodatkowych pisze że ma DLNA a w informacjach o transmisji danych nie jest zaznaczone?
    - Bo gdy telefon był dodawany DLNA dopiero raczkowało i nie mieliśmy go na stałe w specyfikacjach. Dziękuję za spostrzeżenie i oczywiście zaznaczam. (jf)
    .dynamic.chello.pl | 09 wrz 2013, 20:09
  • R E K L A M A
  • AAVEE
    johan - dobrze myślisz, telefon został zakupiony na Allegro. Z tego co słyszałem to podróbkami były te całe dual sim. A te co teraz wysyłają z Chin, to ponoć są z magazynów producenta, podobno oryginalne. Wiesz, ale dokładnie nie wiem w 100% jak z tym jest ;) W większości te telefony wychodziły z jakąś wadą fabryczną, która po pewnym czasie użytkowania występowała. Nawet kilka lat temu jak kupowali ten tel nowy (a był jeszcze produkowany), to dużo osób miało z nim problemy. Ale teraz jest się w lepszej sytuacji, części do tego modelu są dużo tańsze. Myślę, że ten mój model C905 działałby już prawidłowo, tylko po trzecim wysłaniu go na gwarancję (występował problem z tym wyświetlaczem) okazało się, że jest on zalany. Po prostu ktoś musiał czymś polać mi tel nie informując mnie o tym. Różnie to bywa. Pozdrawiam!
    .airmax.pl | 09 sty 2013, 21:01
  • johan
    AAVEE-Kupiłeś pewnie na allegro,a to podróbka.Dlatego ci się sypie.Pytałem w serwisie sony,nie są w stanie sprowadzić nowego bo go już nie ma w produkcji. Dałeś się bracie wykiwać,i to tyle celem wyjaśnienia dla ewentualnych chętnych.
    .opera-mini.net | 25 gru 2012, 20:12
  • szczery
    Mam go 4 lata. Jest najlepszy ze wszystkich do tej pory, ale są awarie, lubi paść głośnik, słuchawka, taśma - potem trochę szwankuje przy rozsuwaniu. Nie chcę innego. Wszystko się psuje, ale jest to mercedes wśród telefonów. Polecam bo ma wszystko, co ma mieć.
    .ber.gliwice.sint.pl | 11 gru 2012, 00:12
  • Azawakh
    Co prawda jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego modelu ale mam pytanie czy posiada on funkcję routera wifi oraz czy jeśli nie posiada istnieje jakaś aplikacja zewnętrzna uruchamiająca ją? Ewentualnie czy jest jakiś inny sposób ba uruchonienie routera wifi?
    .play-internet.pl | 05 gru 2012, 14:12
  • Azawakh
    Telefon ery przed smartphonowej ale znakomicie wyposażony. Niektóre dzisiejsze telefony nie mają do zaoferowania tego co C905. Tu jest i wifi i GPS oraz 3G. Żaden myPhone tego nie oferuje tak samo jak Nokie Asha. W tym telefonie tylko syatemu operacyjnego brakuje oraz funkcji routera wifi. Być może jeszcze się skuszę na C905 i potraktuję go jako odskocznię od super nowoczesnych, wypaśnych i prądożernych smartphonów.Na plus zaliczę jeszcze potężny 8MPx aparat foto oraz wyjątkowo udaną nie iphonową stylistykę. Ten telefon aż chce się wziąć do ręki i zadzwonić do kogoś bardzo bliskiego i miłego...
    .play-internet.pl | 04 gru 2012, 15:12
  • AAVEE
    Jak na razie to nie wiem co mam myśleć o tym telefonie. Mam go już cztery miesiące, kupiłem go nowego. Kilka dni temu już go wysyłałem trzeci raz do naprawy. Pierwszy raz kilka dni po zakupie był problem z klawiszami(taśma do wymiany), drugi raz wysyłałem go bo głośniczek w słuchawce nie działał(taśma do wymiany) i teraz wysyłałem go bo był problem z wyświetlaczem(brak podświetlenia). Jakby był to inny telefon to już bym go sprzedał. Jedynie trzymie mnie ten aparat, robi na prawdę dobre zdjęcia. Wystarczająco duży wyświetlacz, no i po prostu ładnie wygląda, prezentuje się. Slider też mi..trochę lata na boki. Jeżeli też ktoś ceni sobie dobrą jakość wykonania.., to niektóre elementy będą go denerwowały. Tu nie jest prosto, tam coś nie dolega, coś lata. Mnie takie szczegóły drażnią. Zależy jak kto na to patrzy;) jednym jest to obojętne, drugim nie. Po tych kilku miesiącach są małe ślady użytkowania(przyciski od głośności w połowie zdarte i kilka takich mniej zauważalnych rzeczy, osłona baterii i wgl). Nie wiem czy akurat ja trafiłem na taki model, ale czytając niektóre opinie widać że nie tylko ja mam takie problemy. Moja ocena: 4/10. Jeżeli Sony Ericsson przyłożył by dokładniejszą rękę do jakości tego telefonu, to moja ocena była by na pewno dużo wyższa. Ale tak szczerze mówiąc..nie wyszedł im za dobrze ten telefonik;) Wadliwy też i tyle. Na początku mimo tych wad byłem zadowolony z telefonu. Ale z biegiem czasu coraz bardziej on mi się nie podoba, wkurza , mnie;) GPS to jakaś paranoja, po co wgl on tam jest? Ale mniejsza z tym. Zobaczę co zaś mi się w nim zepsuje;p Ale mam cichą nadzieję, że będzie już dobrze. Oby;) Sami rozważcie czy warto go kupować czy nie. Nie jest na pewno dla osób piszących dużą ilość SMS. POZDRAWIAM!
    .airmax.pl | 13 lis 2012, 19:11
  • borys
    A ja dorwałem nówkę z dystrybucji angielskiej z połowy roku 2010 więc nie powinno być problemu z wadliwą taśmą, jestem fanem se ale ten model bije wszystkie inne na głowę:)
    .bialapodlaska.vectranet.pl | 25 wrz 2012, 14:09

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 46,2%   12,6%   41,3% 
 Wszystkich opinii: 390. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Fly IQ400W Era Windows
» BlackBerry Porsche Design P9983
» Meizu MX4
» LG L Bello Dual
» LG L Fino Dual
» ZTE Zmax
» Panasonic DMC-CM1
» Micromax Canvas A1
» Spice Dream UNO
Aktualności:

» Samsung Galaxy A5 ma metalową obudowę?
» iPhone 6 Plus jest łatwy w naprawie
» ZTE Q2S-T pojawił się w TENAA
» Nowe tablety Amazonu
» BlackBerry Porsche Design P'9983 zaprezentowany oficjalnie
» Najtańszy smartfon z KitKat'em?
» Metalowy Pioneer K88L z LTE
» Prestigio Grace, czyli europejski Gionee Elife S5.5
» ZMAX: budżetowy fablet ZTE



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.211.157.103
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.