Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 164 telefony  |  153 071 opinii  |  650 testów  |  8 150 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Samsung

Samsung Galaxy S II



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,8%   6,4%   29,8% 
 Wszystkich opinii: 611. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • h/k  mail
    Kolego ann, prawdopodobnie Tobie tak szybko baterię rozładowuje, bo masz coś ze złączem miro-USB, jeśli jest na nim śniedź to najlepiej bez żadnego czyszczenia wymienić całą tę płytkę, na której jest złącze i mikrofon, koszt części 15 do 25 zł - niedomagające złącze to częsta usterka w S2 i Note I a nawet II (swoją drogą S2 i Note I to elektronicznie prawie te same telefony). I spokój na długi czas.
    Uwaga tez na wyciąganie baterii przy włączonym telefonie (słyszałem, że i9100 potrafi tego nie lubić), oraz na insane chip - z tego co mi wiadomo tylko S2 (i naturalnie Note I) z końcówki produkcji miały układ bez tzw. brick bug. Odsyłam do informacji w internecie.

    Mimo tego, jak pisałem wcześniej - telefon oczywiście super.
    .internetdsl.tpnet.pl | 19 sty 2015, 16:19
  • Szpyruss  mail
    Jestem użytkownikiem i9100 od 2013 rok stycznia jestem zadowolony jak na razie telefon działa ale musiałem zmienić softa od operatora. Chciałbym dodać dla administratora strony że i9100 nie ma NFC a jest on zaznaczony. Polecam
    Nie masz racji, Szanowny Użytkowniku. Twój nie ma, wierzę. Gdybyś zechciał przeczytać informacje dodatkowe, byłbym zobowiązany. (jf)
    .117.173.9 | 11 sty 2015, 19:20
  • Internauta
    Ten smartfon mam od dwóch lat i nawet nie pomyślałem o zmianie. Mimo, że jest to konstrukcja jak na takie urządzenia wiekowa to nadal świetnie się spisuje i daje sobie rade z każdą aplikacją. Po tak długim i intensywnym używaniu pozostały jedynie drobne rysy na obudowie po upadku ale na samym ekranie i tylnej klapce nie ma śladu używania i zero pokrowców. Dodam też, że telefon wpadł mi do wody i po osuszeniu działa nadal w 100% bez zastrzeżeń. W niedługim czasie planuje zmianę baterii na nową bo obecna straciła nieco trwałość i liczę, że sam smartfon przeżyje jeszcze kilka baterii. Jeśli nie będzie jakiejś rewolucji w smartfonach oprócz wyścigu na parametry to go nie zmieniam. Ogólnie oceniam go za jeden z najlepszych smartfonów do dnia dzisiejszego.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 sty 2015, 21:17
  • R E K L A M A
  • ann
    Nikomu nie polecam: po pół roku zepsuł się wyświetlacz i to bez upadku, co prawda został naprawiony w serwisie, ale to tylko jeden z licznych minusów. Od prawie samego początku były problemy z zasięgiem sieci, również z łapaniem zasięgu Wi-fi, rozmowy przerywały się notorycznie z dziwnym trzaskiem w słuchawce, niejednokrotnie telefon zawieszał się podczas odbierania i w wielu innych momentach. Podczas pisania smsów lub notatek zdarza się, że nie wpisują się znaki, chociaż nie jest to problem z dotykiem, bo widać, jak wirtualne klawisze się wciskają. Nie mówiąc już o tym, że bateria potrafi się rozładować do zera w ciągu nocy (tak, wyłączam Wi-fi i transmisję danych, regularnie czyszczę RAM, bo aplikacje notorycznie pracują w tle, jedynym wyjściem jest Battery Doctor, ale to i tak wydłuża pracę baterii o zaledwie kilka godzin).
    .adsl.inetia.pl | 27 gru 2014, 11:53
  • h/k  mail
    Jak na razie niecały miesiąc go użytkuję po przesiadce z iPhone 4 32GB. W porównaniu z poprzednikiem jest o wiele lepszy mimo krótszego czasu pracy na jednym pełnym ładowaniu, gorszego wyświetlacza (jedynie pod względem rozdzielczości, poza tym super) i gorszą jakością obudowy. To w zasadzie jedyne małe wady. Zresztą posiadam w zapasie poprzednią baterię, więc czas pracy wzrasta dwukrotnie, gdy jest pod ręką. U mnie przy umiarkowanym użytkowaniu są to 2 dni + rezerwa na 1%, kiedy to potrafi jeszcze sporo zrobić zanim zupełnie padnie. Aparat świetny, ci co narzekają na kiepskie zdjęcia w złym oświetleniu - trochę korekt w ręcznych ustawieniach i gotowe. W mocno zaciemnionych miejscach z reguły ustawiam niskie ISO i dużą ekspozycję - wychodzą znakomite zdjęcia. Szybki, jednak przyciachy bywają (zapewne wina co niektórych OS i aplikacji), a nie mam zamiaru wgrywać custom romów na razie, także pozostaję przy tym co jest. Bacząc na niską cenę tego smartfona to i tak żaden problem tym bardziej, że z tego co czytałem od wielu użytkowników - wada ta znika po wgraniu szybkiego systemu. Jak dla mnie telefon znakomity!
    .internetdsl.tpnet.pl | 29 lis 2014, 17:20
  • AS  mail
    Posiadam już drugi Galaxy SII I9100, teraz w znacznie niższej cenie i oryginalny i nie planuję wymiany na nowszy model ze względu na idealne gabaryty jak i wystarczające parametry do działań jako smartfon. Podsumowując to jeden z najlepszych telefonów w obecnym czasie w przedziale cenowym do 500 zł.
    .internetdsl.tpnet.pl | 20 lis 2014, 14:43
  • Bromu  mail
    Ten telefon mam już trzeci rok. To pierwsze urządzenie które po dwóch latach użytkowania kupiłbym jeszcze raz. Ma wszystko co jest potrzebne, solidny, wytrzymały, dla mnie w sam raz. Nigdy nie miałem z nim problemu, nigdy się nie zawiesił ani nie uległ awarii. W ciągłym użytkowaniu....
    .net153.okay.pl | 05 lis 2014, 19:45
  • heathcliff
    Użytkuje Galaxy S2 I9100 od 2 lat i stwierdzam, że mimo upływu czasu od premiery tego telefonu, telefon nadąża za nowościami a nawet wyprzedza niektóre modele (które wchodzą dopiero na rynek) ;)
    To co wyróżnia ten telefon na plus to na pewno wewnętrzna pamięć telefonu 16gb+ram. Telefon przy non stop włączonym wifi, synchronizacji danych, poczcie, rozmowach ok 3-4h pozwala na korzystanie z baterii przez okolo 2-2,5 dni.
    Wyświetlacz tez daje radę, ale trzeba na niego uważać - jak na każdy smartfon przystało - gdyż można go łatwo uszkodzić przy delikatnym nawet upadku.
    Co do minusów, to na pewno aparat, który robi kiepskie zdjęcia przy słabym świetle.
    Telefon polecam z całego serca. Osobiście szukam teraz następcy mojego S2, gdyż kończy mi się umowa. Ten sprzedam, ale mam dylemat, na jaki model teraz się zdecydować. Być może S5 jest właściwym następcą.
    .static.ip.netia.com.pl | 22 paź 2014, 16:34
  • yarro
    Używam S2 od ok sześciu miesięcy i uważam że jest super. Lekki, smukły z materiałów wysokiej jakości. Jest szybki, nie zastanawia się nad ty co ma zrobić, nawet jak działa kilka aplikacji. Super aparat. Kiedyś spadł mi na podłogę ekranem w dół i popękał wewnątrz, byłem tak zadowolony z niego, że postanowiłem wymienić wyświetlacz a nie szukać nowego modelu. Bateria po wymianie na większą 1950mAh trzyma max 55 godziny przy niezbyt częstym używaniu, jak się rozmawia więcej to na 12 h wystarczy (przy używaniu zestawu bluetooth, trochę internetu, i gps)
    .tktelekom.pl | 18 paź 2014, 08:08
  • Baśka
    Posiadam ten telefon 2 lata. Jest świetny. Robi bardzo dobre zdjęcia. Minusem to jakies pól roku temu nie mogę odebrac połączenia, albo nie słyszę jak odbiorę. Nie zawsze tak się robi. Wtedy jedyną metodą jest ponowne uruchomienie. Bateria trzyma dobrze, choc po małym zetknięciu ze złoną wodą miałam problem z nietrzymaniem baterii. Ogólnie polecam telefon. Sama zastanawiam się nad wymiana na nowszy model S4 lub S5 ale trochę szkoda mi tego.
    .adsl.inetia.pl | 17 paź 2014, 09:23

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,8%   6,4%   29,8% 
 Wszystkich opinii: 611. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
» Oppo U3
» Samsung Galaxy A7
» Philips S398
» ZTE Blade V2
» Asus Fonepad 8 FE380CG
» Sharp Aquos mini SHV31
Aktualności:

» Goclever Chronos Eco: minirecenzja
» Kruger&Matz prezentuje swój pierwszy smartwatch
» HTC One M9 i M9 Plus: nowe zdjęcia
» Huawei Mate 8 na pierwszych zdjęciach
» Prestigio MultiPhone 5550 Duo: skromny, niedrogi fablet
» Samsung Galaxy Grand Neo Plus: cicha premiera
» HTC Desire 626 w pierwszym przecieku
» Abit Heart 401AB: telefon dla zakochanych?
» HTC One M9: kolejne przecieki



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.161.185.244
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.