Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 186 marek  |  9 279 telefonów  |  102 464 opinie  |  650 testów  |  3 825 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia N8



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,4%   13,2%   23,4% 
 Wszystkich opinii: 672. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • nedo
    Telefon zasługuje na ogromną pochwałę. Gdyby tylko Nokie posiadały Androida... Wtedy bije wszystkie inne telefony :) Wielki + przez pełne 3 lata użytkowania.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 sie 2014, 14:08
  • lika  mail
    mam telefon już półtora roku i po takim okresie z czystym sumieniem mogę powiedzieć że go uwielbiam, nie jest to najnowszy krzyk techniki ale działa prawie bezproblemowo (czasem nie wiedzieć czemu gdy chcę zadzwonić mam "operacja niedozwolona) ale wystarczy go wtedy wyłączyć i włączyć i znów działa jak złoto...odtwarzanie filmów,ściąganie filmów, internet, muzyka, zdjęcia, mms, sms, połączenia, nawigacja....jak by jeszcze prasował to bym za niego wyszła. bateria mogła by trzymać dłużnej ale możliwość ładowania przez komputer i z gniazdka zmniejsza tę niedogodność, również znormalizowanie wejścia do micro usb znacząco ułatwia sprawę. SZCZERZE I Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM TEN MODEL WSZYSTKIM MIŁOŚNIKOM NOKII i nie tylko
    .static.ip.netia.com.pl | 05 sie 2014, 16:08
  • 55
    mam N8 ponad dwa i pół roku, jest użytkowany jako telefon, aparat i sporadycznie jako nawigacja. Od czasu do czasu zaglądam również do internetu oraz sprawdzam pocztę. Do rozmów i zdjęć jest świetny, pisanie SMS-ów (srednio ok. 60/m-c) dobry, natomiast do internetu słaby - mała pamięć chyba stanowi ograniczenie. Bardzo dobre wynki w nagrywaniu filmów mimo 720p po odtworzeniu na ekranie 40" rewelacja! po prostu efekt przeszedł moje oczekiwania, a film był kręcony - pełen spontan w przypadkowych warunkach. Następne filmy tylko potwierdziły ten fakt. Niestety od jakiegoś czasu zaczyna się wieszać i czasami ma problemy z utrzymaniem połączenia. Restart i reinsatlacja systemu niewiele dają, a wręcz pogarszają sprawę, bo już nie ma wielu aplikacji które miałem zainstalowane i trzeba się było z nimi pożegnać. Jednak ze względu na aparat trudno mi będzie go zamienić na inny telefon. Co dziwne, po takim czasie bateria jest OK, trzyma przeciętnie 2 dni przy sporej ilości rozmów i pstrykaniu przy byle okazji. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyboru i żałuję że już nie ma takich urządzeń bo niestety jego czas już mija...
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 05 sie 2014, 16:08
  • R E K L A M A
  • Piotrek
    Ja napiszę tylko o jego jednej zalecie. Producent podaje, że telefon nie jest wodoszczelny. Mój przeleżał ze mną 2 godziny w wannie na gł. ok. 40 cm. Postawiłem na nim krzyżyk a tu niespodzianka. Po 2 tygodniach suszenia odżył :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 lip 2014, 13:07
  • lato11  mail
    mam ten telefon prawie 4 lata jest ze mną na "budowie" cały czas kurz i upadki ma za sobą :-) ale działa sprawnie jak na swój wiek :-) oby następny telefon tyle wytrzymał :-)
    .opera-mini.net | 10 lip 2014, 22:07
  • asiemka86  mail
    Ponad rok miałam ten telefon. Jestem zawodowym fotografem i kiedy nie miałam jak brać ze sobą ciężkiego sprzętu (wycieczki, spontaniczne okazje) ten telefon dawał radę. Raz nawet zrobiłam nim sesję modelce. Aparat na prawdę super. Zastanawiam się czy oddać ja mężowi czy trzymać jako apart-kompkat.
    Telefon jest też po prostu ładny. Mam wersję różową. Metalowa obudowa jest solidna i elegancka. Bateria trzyma długo. U mnie jakieś 4-5 dni. Nawigacja działa choć czasem ma problem przy starcie z odnalezieniem się gdzie jest. Internet chodzi tak sobie - mógł by lepiej.
    Wady:
    Jest za mała - to na początku było dla zaletą, bo nie chciałam teflonu cegły ale nie jestem w stanie na nie pisać ( a lubie wysyłać smsy)
    Nie ma androida ( co jest też zaleta, bo mój obecny lg l90 ciągnie mnóstwo prądu) a jestem aktywną fanka instagramu.
    Być może wrócę do tego telefonu, bo w porównaniu do nowego lg l90 jest lepszy.
    .tpspark.pl | 03 lip 2014, 17:07
  • exen
    Telefon kupiłem w lombardzie rok temu, ani razu się jeszcze nie zawiesił. Symbian chociaż leciwy nadal daje radę, a dodatkowo Nokia daje możliwość przejścia na WP8. Bardzo dobry aparat, dużo pamięci i co najważniejsze dzisiaj, odpowiedni rozmiar telefonu. Patrząc na dzisiejsze rozmiary topowych modeli, które nijak nie mieszczą się w kieszeniach, N8 polecam każdemu kto chce mieć mocny telefon w dobrej cenie i rozmiarze.
    .174.28.3 | 26 cze 2014, 15:06
  • wars
    Telefon rewelacja. Mam go już ponad 2 lata. Żadnych problemów, same przyjemności. Wspaniały ekran, wspaniały fotoaparat. Jedynie bateria nieco gorsza (2 dni pracy i trzeba rozglądać się za ładowarką). Kłopoty pewnie teraz się zaczną, bo używam go do nawigacji. Symbian się skończył (wielka szkoda) a z nim aktualizacja map. Na Windowsa nie przejdę (uczulenie) więc będę musiał pomyśleć o zmianie sprzętu. Mapy Googla i nawigacja coraz lepsze. Pozdrawiam wszystkich poza odpowiedzialnym za banner o ciasteczkach. Wszyscy wiedzą co to więc informacja wielkości znaczka pocztowego by wystarczyła. Teraz zajmuje 1/3 ekranu i pojawia się za każdą zmianą ekranu bez względu czy kliknę na "zgoda" czy na "ukryj". Denerwujące to bardzo, bardzo łagodnie powiedziane. Czyżby programista ćwiczył się w bannerach przedwyborczych?
    Złośliwość nie na miejscu. Twoja przeglądarka, Drogi Użytkowniku, nie akceptuje ciasteczek. Tak ją ustawiłeś, albo takie ma ustawienia domyślne. Nie jestem technikiem, ale informacja o ciasteczkach to wymóg prawny, nie nasz wymysł. Jeżeli przeglądarka użytkownika "wie", że ciasteczka zostały zaakceptowane, wtedy nie wyświetla ramki na kolejnych podstronach. Jeśli nie wie - cóż - mamy obowiązek informować każdego nowego użytkownika o ciasteczkach. Nie masz ciasteczka. Na każdej podstronie jesteś nowym użytkownikiem. Możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki (można zrobić wyjątek dla akceptowania ciasteczek z mGSM, jesli lubisz serwis i tu zaglądasz albo włączyć globalną obsługę w ogóle - czego osobiście nie polecam). (jf)
    .dynamic.chello.pl | 24 cze 2014, 10:06
  • Marcin
    Generalnie telefon uważam za świetny.W dobie smartfonów,oraz innych sprzętów służących głównie do zabawy mogę śmiało powiedzieć,że N8 jest jak najbardziej godny polecenia osobom które chcą mieć telefon:

    -Wytrzymały
    -Z długo trzymającą baterią
    -Nie zawieszający się (nie wiem skąd biorą się opinie o awaryjności pod tym względem,jednak ja oraz osoby,które znam i które do dziś ten model mają jakoś nie narzekają pod tym względem)
    -Z możliwościami dość fajnych modyfikacji
    -Z przyjemnym interfejsem użytkownika
    -Dopracowany w każdym calu
    -Bez zbędnych aplikacji które niekiedy oferują telefony z androidem
    -Z bardzo dobrym aparatem

    Zalet telefon ma bardzo,bardzo dużo.Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to do jego obudowy,która nadgryziona zębem czasu jest już lekko porysowana.
    Obecnie posiadam także nokię 808,którą też szczerze mogę polecić.Telefon służy mi już bardzo długo,i pewnie kiedyś będę zmuszony go zamienić na coś nowocześniejszego,jednakże mam nadzieję,że wcale szybko to nie nastąpi.

    Pozdrawiam ;)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 cze 2014, 23:06
  • Marek
    Malutki telefon o dużych możliwościach :))

    Wady:
    - zasięg GSM nie powala, lubi skakać do zerwania połączenia włącznie (telefon nowy z salonu)
    - często się zdarza policzkiem przerwać połączenie
    - obudowa stosunkowo łatwo łapie ślady użytkowania. Szkiełko jest dość odporne na zarysowania.

    Zalety:
    - cała reszta :)) Urządzenie jest mega sprawne pod niemal każdym względem. Możliwość konfiguracji jest bardzo szeroka, wszystko chodzi stabilnie i pewnie.
    Zarządzanie BT, WiFi czy transferem danych, szybkość działania, obsługa poczty, współpraca z komputerem, słyszalność głośniczka i mikrofonu, głośność dzwonków, jakość wykonania i ogólna przyjemność użytkowania zasługują na ocenę bardzo dobrą.
    .internetdsl.tpnet.pl | 13 cze 2014, 16:06

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 63,4%   13,2%   23,4% 
 Wszystkich opinii: 672. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC Desire 510
» IUNI U3
» Huawei Honor 3C Play Edition
» Krüger&Matz Live 2
» LG G3 Stylus
» Alcatel POP D5
» Alcatel POP D3
» Samsung Galaxy Mega 2
» Oppo Neo 5
Aktualności:

» HTC Desire 510 zaprezentowany oficjalnie
» iPhone 6: kolejny przeciek
» Co Archos zaprezentuje na IFA?
» Spice Fire One Mi-FX 1: smartfon za grosze
» iPhone 6: pokrowce już w sprzedaży
» Huawei Honor 3C Play: budżetowe 5 cali
» LG G3 Stylus zadebiutuje na IFA
» Kruger&Matz ma nowego flagowca
» Manta MS4001: na pewno dla "entuzjastów"?



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.224.202.109
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.