Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 192 marek  |  9 630 telefonów  |  148 447 opinii  |  720 testów  |  3 966 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia Lumia 625



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,9%   13,4%   19,7% 
 Wszystkich opinii: 142. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Anonim
    Różnokolorowy telefon NOKIA LUMIA 625 jest naprawda dobrym telefon dla osób które chcą mieć komórkę wyrażniajaca się od innych modeli. Ma dobry aparat zarówno tylny jak przedni, co dla młodzieży jest wielki sukcesem. A do tego nie ejst tani.
    (ok. 600 zł). Naprawde polecam. Wszystkie funkcje dobrze działają. Nie ścina się. Chyba że będzie przeciążony. Ale ja na neigo nie narzekam. :)
    .wdm.pl | 13 paź 2014, 17:10
  • macker007
    @Basior
    Twoja opinia jest, delikatnie mówiąc, do niczego. Jeżeli dajesz telefonowi kiepską ocenę ze względu na jego walory użytkowe to wyjaśnij o co Ci chodzi. Co Ci nie pasuje w dzwonieniu z L625.

    Swoją Lumię posiadam nieco ponad 7 miesięcy, kupując ja nową za 500zł byłem świadomy że ma jakieś wady i oczywiście tak jest. Główny minus L625 to fakt, że w słoneczny dzień poza domem na ekranie cokolwiek widac tylko wtedy, gdy jasność jest ustawiona na max. Naprawdę, "z ręką na sercu" w tej kategorii cenowej L625 to znakomity smartfon. Wraz z aktualizacją do 8.1 zniknęły ostatnie wady systemu WP i teraz praktycznie nie używam już komputera, Lumia znakomicie go zastępuje. Oczywiście nie mówimy tu o pracy przy poważnym oprogramowaniu, tylko o korzystaniu z internetu, maila, komunikatora i posłuchaniu muzyki.

    Podsumowując, polecam Lumię 625 każdemu, chociazby po to żeby zweryfikować swoją opinię na temat Windows Phone.

    PS. Aby pokazać że Lumia 625 jest naprawdę przyjemnym telefonem: kupiłem ostatnio okazyjnie Sony Xperia Z1, używaną. I cóż, po dwóch tygodniach używania, przekazałem Xperię żonie. Z1 jako smartfon z "górnej półki" jest oczywiście dopracowany i pięknie wygląda. Ale po pierwsze jest już za duża jak na kieszeń jeansów, a po drugie nie jeden użytkownik WP 8 czy 8.1 nie bardzo chciał wracać do Andka. Ja jestem kolejnym przykładem. No i bateria w Z1 zakrawa na żart, nawet pomimo sporego wyświetlacza.

    PS2. Nie jestem fanbojem WP, androida także lubię np. w tablecie. Ale w telefonie przyjemniej używa mi się jednak WP 8.1

    Pozdrawiam użytkowników zarówno Androida jak i WP.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 wrz 2014, 21:09
  • Seba
    W tej kategori cenowej telefon jest bardzo dobry. Przesiadłem się z ciągle zacinającego się Samsunga i szybko do tej marki nie wrócę. Czytałem inne opinie i widzę, że sporo osób oczekiwało iPhone'a z logiem Nokii. No cóż, marzyć można, jednak mając 625 wcale nie czuję potrzeby kupować nic 5-8x droższego, ponieważ codzienne potrzeby spełnia, trzeba tylko mieć zainstalowany WP 8.1. Aby mieć pełną użyteczność, trzeba też pościągać kila rzeczy ze sklepu (darmowe), dokładnie tak jak u konkurencji. Pomimo wielu zainstalowanych rzeczy telefon dziala jak wczesniej, nie zacina sie w ogóle. Bateria trzyma tyle co w innych, wyświetlacz jest spory, wiec musi swoje zjeść. Plusem jest to, że jak zbije się szybka to można samemu to sobie naprawić kupując nowy wyświetlacz - digitizer. Polecam.
    .35.156.4 | 30 wrz 2014, 20:09
  • Get Adobe Flash player
    R E K L A M A
  • Basior  mail
    KATASTROFA!!!
    Jestem użytkownikiem telefonów marki NOKIA od 1994 roku.
    Zawsze uważałem, że to są telefony najbardziej przyjazne w obsłudze. Trochą byłem zdegustowany poprzednim modelem "206".
    To co zrobiono z LUMIA 625 to jest zupełna porażka. Mam oczywiście na uwadze jej funkcje jako telefon. Pozostałe bajery owszem bardzo dobre. Ale kupujemy to urządzenie jako narzędzie do komunikacji telefonicznej w pierwszym rzędzie.Odradzam ten model tym którzy chcą go traktować głównie jako telefon
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 29 wrz 2014, 21:09
  • lena  mail
    Dzisiaj zaktualizowałam Windows do wersji 8.1, miałam już go zamiar sprzedawać, ale dzięki tej aktualizacji, stał się naprawdę dobrym telefonem, brakuje mi jedynie podświetlanego panelu dotykowego pod ekranem.
    .dynamic.gprs.plus.pl | 29 wrz 2014, 17:09
  • Oxygen
    Jestem szczęśliwym posiadaczem wersji z pomarańczową klapką, co wśród znajomych wywołało pozytywne poruszenie. Jak na 4,7" telefon ma idealne wymiary, doskonale leży w dłoni, waga też jest odpowiednia. Skoro jestem przy ekranie to zwrócę uwagę na rozdzielczoć: wy wszyscy którzy myślicie że 199ppi to mało i nie będzie się dało użytkować telefonu to jesteście w błędzie. Jak wiadomo w WP dominuje czerń, więc tego po prostu nie widać, a zdjęcia i filmiki też są w super jakości jak dla mnie. Bateria super, to też pewnie dzięki WP. Jeżeli chodzi o aparat, to przedni mógłby mieć te 1,2 mpx a tylni chociaż 8, ale no trudno, za nowy egzemplarz zapłaciłem 500PLN, nie ma co oczekiwać cudu :) Sprzętowo też jest pozytywnie, choć w niektórych grach przydałoby się te dodatkowe 512MB RAM, ale jeżeli ktoś nie gra to 512 wystarczy mu w zupełności. No i teraz przejdźmy do najważniejszego - WP. Dotąd preferowałem tylko Androida, miałem masę telefonów z tym systemem, aż w końcu zaryzykowałem i postanowiłem sprawdzić czy rzeczywiście Windows jest taki jak go malują (dużo negatywów). Ci wszyscy hejterzy są w błędzie. To jest FENOMENALNY system. Do Androida prędko nie wrócę, a na iOS szkoda kasy. Przez dzień używałem WP8.0, było super. Gdy zrobiłem akalizację do 8.1 - lepiej być nie może. Boli trochę tyle płatnych aplikacji, no i kiepskie aplikacje zastępcze dla Gmaila, ale no cóż :)

    Jeżeli ktoś się zastanawia nad tym modelem, lubi boi się zmiany Andka na WP- zapewniam że warto, ja się nie zawiodłem, polecam :)
    .cdma.centertel.pl | 21 wrz 2014, 19:09
  • Kati :)
    Witam mam Nokie Lumie 625 od zeszłego roku listopada, za niedługo będzie rok, jak go posiadam i muszę powiedziec, że jestem bardzo zadowolona z niego. Pomimo że jest troszkę ciężki do opanowania, ma także dużo zalet: bateria wytrzymuje mi 6 dni, bardzo wygodny, działa bez szwanku, nic nie gaśnie, nie przerywa, w połączeniu z internetem działa jak strzała, dzwonki mp3 na dzwięki można ustawic bez problemu i w ogóle można by tak długo opisywac. Ja jestem zadowolona że go mam i polecam także innym zainteresowanym tym modelem pozdr :)
    .124.123.247.rybnet.pl | 09 wrz 2014, 15:09
  • tolek
    Telefon wrócił i odebrałem go 01.09.2014.
    Dzisiaj idę do serwisu - nie działa czujnik światła.
    Nawet nie mogę go sprzedać tak jak chciałem bo jest popsuty...
    .wroclaw.mm.pl | 03 wrz 2014, 12:09
  • dominx89  mail
    Używam nokii 625 już od 9 miesięcy i muszę przyznać, że jest to dobry telefon ( a miałem ich sporo ). Duże zmiany w samym oprogramowaniu wnosi aktualizacja WP 8.1. Jak dla mnie największym plusem nokii są mapy offline - darmowe. Co prawda nie aż tak dobre jak ze starego symbiana - ale aktualizują i jest coraz więcej opcji. Zdjęcia i filmy wychodzą naprawdę dobrze, jeżeli tylko zapewnimy obiektywowi wystarczającą ilość światła. Jedynym minusem jaki mogę wymienić to wbudowana "na stałe" bateria ( można ja wymienić ale tylko w serwisie - za odpowiednią opłatą).
    .internetdsl.tpnet.pl | 20 sie 2014, 15:08
  • hortex
    Od pierwszego momentu zakupu byłąm z niego strasznie zadowolona. Wszystko działało, miód malina do czasu... Teraz po dwoch miesiącach uzywania telefonu nie ma dnia zeby cos sie z nim stało, zacina sie strasznie, wszystko po kolei siada. Jak dla mnie to najgorszy telefon na jaki mogłam trafić! Pozdrawiam!
    .174.170.1 | 17 sie 2014, 21:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 66,9%   13,4%   19,7% 
 Wszystkich opinii: 142. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Archos 50 Diamond
» Samsung Galaxy Note 4 Duos
» Allview X2 Soul mini
» Samsung Galaxy S5 Plus
» Samsung Galaxy Core Max
» myPhone Q-Smart
» Philips i966 Aurora
» HTC Desire 820 mini
» Otium U5
Aktualności:

» myPhone H-Smart: czy wytrzyma nasze testy?
» Samsung Galaxy Note Edge w Polsce
» Ekonomią, a nie zakazem w chamstwo
» LG Nuclun zapowiedziany oficjalnie - w G3 Screen
» ZTE prezentuje V5 Max i V5S
» LG L20: maleństwo na trzy karty
» Allview X2 Soul Mini, czyli Elife S5.1
» Project Ara będzie mieć sklep z modułami do telefonów
» Galaxy Note 4 już jutro w sprzedaży



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.196.62.132
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.