Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 208 marek  |  10 183 telefony  |  153 229 opinii  |  650 testów  |  7 860 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
Nokia

Nokia E72



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,0%   8,1%   29,9% 
 Wszystkich opinii: 271. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • LALA1
    Telefonu używam 2 miesiące bateria trzyma około 7 dni żadnej rewelacji to nie ma , ale polecam
    .cdma.centertel.pl | 01 sty 2015, 10:42
  • sokrates99
    Telefon posiadam od 2 lat, poprzedni właściciel miał go tyle samo co daję łącznie 4 lata i nadal świetnie się sprawuje. Plusów jest wiele, więc wymienię kilka minusów. Jednym z nich na pewno będzie system Symbian, który w obecnych czasach jest mało wartościowy, kolejny to może słaba pamięć ram i niekiedy dostaje zawiasa w menu. Ogólnie telefon jest świetny i mogę z czystym sumieniem polecić osobie, dla której komórka nie jest potrzebna do ciągłego korzystania z niej, bo jak wiemy obecnie na topie są smartfony z większą ilością aplikacji i wygodą korzystania.
    .164.254.58.awist.pl | 21 gru 2014, 15:14
  • gość
    Nokia E72 jest jednym z lepszych telefonów jakich miałem ;D Plusów nie pisze, bo to każdy widzi inne, ale minusy wymienię ;D
    minusem:
    - niekiedy sie zwiesza :/ a najczęściej przy galerii
    - aparat niby lepszy niż miałem w samsungu xcover ale i tak gorsza zdjęcia robi
    - niestety symbian jest już nie wspierany wiec problem polega na braku aktualizacji i sklep nokia nie dziala poprawnie i to jest największa wada
    .beskidmedia.pl | 18 lis 2014, 14:15
  • R E K L A M A
  • jahula
    Witam,
    telefonu używam od roku, niby wszystko co piszą przedmówcy to prawda, ale ....
    Telefon ma zdolność zacinania się w najgorszych momentach,
    jeśli zminimalizujesz działający odtwarzacz, napiszesz smsa i spróbujesz wrócić do odtwarzacza to masz dwie lub trzy minuty zawiechy,
    A jeśli wrzuciłeś na kartę kilka set zdjęć, np: z wesela, to już mi Ciebie żal,przy wejściu do galerii godzina zawiechy, i nie, reset nie pomoże, po za chwile znów do niej wejdziesz i znów zawiecha,
    Dziś brak widoku rozmowy w smsach to duży minus, jednak dużo to daje, szkoda że nie ma żadnej aktualizacji to poprawiającej.
    Tak telefon jest fajny, ale ani szybki ani dorównujący dzisiejszym standardom, chcąc mieć to co ten ma w sobie najlepszego wystarczy kupić nokie 9300 ;)
    Aparat - niczego sobie, jak jest ładne światło, jak jest kiepskie to zdjęcie na mizernym poziomie, więc nie jest on żadnym wyznacznikiem.
    Fizyczne qwerty - fajne, wygodne, ale... wcale nie mam wielkich paluchów, a jednak bardzo często zdarza mi się wciskać po kilka klawiszy, pisanie polskich znaków też mocno irytuje.
    Dziś szukając telefonu który się nie zacina, ma wysoką responsywność i zachowuje funkcjonalność na biznesowym poziomie możliwy wybór opiera się na windos phone 8 albo ios, jak z blackbery - nie wiem, nie miałem. Starsze androidy, jak samsung galaxy SII z androidem 2.3 - tak, to było coś, dziś bardziej idą w przeładowane muły. (ps: dla jasności, chodzi o podzespoły i system, a nie o konkretną markę, procesor 1,2 ghz, 1 gb ramu 16 gb rom - dziś niejeden tego nie ma :(, używany w okolicy 400 zł, jest miażdżącą alternatywą dla e72 która chodzi po 300 zł)
    Tak więc, myślę że czas odesłać nokię e72 do muzeum, fajny był, ale nie był cudem by czynić go nieśmiertelnym :).
    Gdy nie było lepszych - warto było go wybrać, dziś to bardziej przejaw masochizmu :P.
    Pozdrawiam, i mam nadzieję że nikogo nie uraziłem, a jeśli tak się zdarzyło, to przepraszam ;) bo nie taki był mój cel.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 paź 2014, 14:35
  • Kamil
    Powróciłem z Androida do starej nokii e72. Powód prosty i prozaiczny, 2 dni baterii to minimum przy maksimum używania :)
    .wroclaw.mm.pl | 21 wrz 2014, 23:27
  • asd345
    najlepszy telefon na rynku jaki istnieje dziś trudno o coś tak zrobionego, dziś tylko tanie plastyki i jednorazówki, podkreślam telefon nie smart-fon i inna tandeta, jego cenna powinna być większa na rynku niż 6310i, jest od niej lepszy!
    .176-107-171.citysat.com.pl | 06 wrz 2014, 00:08
  • Mery
    Polecam ten telefonik mam go juz okolo 3 lata i jestem bardzo zadowolona;)
    ogolnie ma jeden minus ktory mnie denerwuje - slaba bateria (jak kupowalam ten telefon to kupowalam z mysla ze bedzie bateria dlugo trzymac ale moja nokia niestety nie wytrzymuje dlugo :) mimo ze to wersja Koreanska ;)
    .160.229.73 | 20 kwi 2014, 15:38
  • Gosia
    Jestem posiadaczką tego telefonu od ok. 3 lat. Spisuje się na medal! Co prawda jestem osobą która dba o sprzęt elektroniczny, ale też trzeba przyznać że ten telefon jest po prostu pancerny. Bateria, przy normalnym użytkowaniu trzyma spokojnie 5/6 dni! Wykonanie porządne, materiały również. Nawet nie pamiętam ile razy mi upadł... w każdym razie żyje i ma się świetnie.
    Prosty, dobry, biznesowy telefon. Ma wszystko co jest potrzebne do szczęścia. Jak najbardziej polecam!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 kwi 2014, 17:37
  • Kerbus
    Swoją przygodę ze smartfonami zacząłem dość dawno. Miałem już androida, WP, bb, nokia os. Otarłem się również o iOS. Od niedawna jestem użytkownikiem nokii e72. Telefon jest wykonany rewelacyjnie. Głośnik świetny, nic nie trzeszczy. Aparat robi całkiem ładne zdjęcia. Bateria spokojnie wytrzymuje 3 dni. Używam wielu funkcji telefonu i muszę przyznać, że jestem zaskoczony. Fb działa wyśmienicie. Pocztę można odebrać bez stresu. Do przeglądania stron internetowych polecam wszystkim opere mini, gdyż jest lepsza, wygodniejsza i szybsza od standardowej przeglądarki symbiana.
    Jeśli chodzi o interfejs telefonu to mnie osobiście standardowy się nie podobał. W tym przypadku polecam darmowy temat nokia evolve (do pobrania w OVI). O darmowych mapach nie będę wspominał. Powiem tylko, że telefon świetnie łapie sygnał gps, a mapy są bardzo dokładne.
    Podsumowując, ze wszystkich telefonów jakie miałem, ten jest najlepszy. Kiedy będę kupować następny telefon będę brał pod uwagę jedynie nokię e6, albo właśnie nową e72. Serdecznie polecam :)

    Plusy:
    + design,
    + wykonanie,
    + niezły aparat,
    + przejrzysty interfejs,
    + duże możliwości personalizacji,
    + dobra bateria,
    + głośnik.

    Minusy (doszukałem się trzech):
    - niewygodne wybieranie numeru,
    - czasem pokazuje się "błąd systemu" i telefon trzeba zrestartować,
    - lekkie "lagi" przy przeglądaniu galerii.

    Warto też dodać, że telefon nie jest przeznaczony jedynie dla ludzi biznesu. Może go z przyjemnością używać każdy. Ja mam 16 lat i jestem zachwycony e72 :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 kwi 2014, 14:56
  • Czesław
    Telefon może ma swoje wady, mało RAM`u, źle zoptymalizowany system czyli Symbian 9.3 FP2 który jakby Nokia się postarała to byłby hit sezonu i nawet BlackBerry by się chował.
    Mój telefon ma już ponad 3 lata i 4 mu prawie idzie i poza niedoróbkami systemu jest to całkiem udana konstrukcja, a bateria to jak na ten czas trzyma jeszcze cały dzień w porywach do 2.
    W trakcie używania zaliczył aż 3 serwisy w ciągu roku, ale po ostatniej naprawie działa jak burza.
    Mimo wszystko jestem zadowolony z niego i zostanie ze mną aż do końca swoich dni, potem pewnie kupie jakiego dotykowego ale koniecznie z mocną baterią gdyż dotykowe ekrany wcinają prąd jak małpy kit.
    .100.195.85 | 07 kwi 2014, 15:36

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 62,0%   8,1%   29,9% 
 Wszystkich opinii: 271. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2015 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Meizu M1
» ZTE Blade S6
» Asus ZenFone C ZC451CG
» LG Ice Cream Smart
» Samsung Galaxy A7
» Lenovo A588t
» HTC Desire 626
» Asus ZenFone 4 A400CXG
» Abit Heart 401AB
Aktualności:

» Meizu m1 po oficjalnej premierze
» Dakele 3: lepszy, niż iPhone?
» Puzzlecluster: drugie życie telefonu z klocków
» Modecom Xino Z46 X4+: następca flagowego smartfonu
» Huawei na MWC: P8 i Mate 7 Compact?
» LG Ice Cream Smart: sama słodycz
» Vivo X5 Max-L czyli sztuka klonowania
» Sony Xperia Z4 dopiero latem?
» HTC One M9: nowe plotki związane z wyglądem telefonu



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.87.72.90
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.