Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 185 marek  |  9 223 telefony  |  145 153 opinie  |  720 testów  |  6 856 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
mBank izzyKonto
Nokia

Nokia E72



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,5%   8,3%   30,2% 
 Wszystkich opinii: 265. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Mery
    Polecam ten telefonik mam go juz okolo 3 lata i jestem bardzo zadowolona;)
    ogolnie ma jeden minus ktory mnie denerwuje - slaba bateria (jak kupowalam ten telefon to kupowalam z mysla ze bedzie bateria dlugo trzymac ale moja nokia niestety nie wytrzymuje dlugo :) mimo ze to wersja Koreanska ;)
    .160.229.73 | 20 kwi 2014, 15:04
  • Gosia
    Jestem posiadaczką tego telefonu od ok. 3 lat. Spisuje się na medal! Co prawda jestem osobą która dba o sprzęt elektroniczny, ale też trzeba przyznać że ten telefon jest po prostu pancerny. Bateria, przy normalnym użytkowaniu trzyma spokojnie 5/6 dni! Wykonanie porządne, materiały również. Nawet nie pamiętam ile razy mi upadł... w każdym razie żyje i ma się świetnie.
    Prosty, dobry, biznesowy telefon. Ma wszystko co jest potrzebne do szczęścia. Jak najbardziej polecam!
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 kwi 2014, 17:04
  • Kerbus
    Swoją przygodę ze smartfonami zacząłem dość dawno. Miałem już androida, WP, bb, nokia os. Otarłem się również o iOS. Od niedawna jestem użytkownikiem nokii e72. Telefon jest wykonany rewelacyjnie. Głośnik świetny, nic nie trzeszczy. Aparat robi całkiem ładne zdjęcia. Bateria spokojnie wytrzymuje 3 dni. Używam wielu funkcji telefonu i muszę przyznać, że jestem zaskoczony. Fb działa wyśmienicie. Pocztę można odebrać bez stresu. Do przeglądania stron internetowych polecam wszystkim opere mini, gdyż jest lepsza, wygodniejsza i szybsza od standardowej przeglądarki symbiana.
    Jeśli chodzi o interfejs telefonu to mnie osobiście standardowy się nie podobał. W tym przypadku polecam darmowy temat nokia evolve (do pobrania w OVI). O darmowych mapach nie będę wspominał. Powiem tylko, że telefon świetnie łapie sygnał gps, a mapy są bardzo dokładne.
    Podsumowując, ze wszystkich telefonów jakie miałem, ten jest najlepszy. Kiedy będę kupować następny telefon będę brał pod uwagę jedynie nokię e6, albo właśnie nową e72. Serdecznie polecam :)

    Plusy:
    + design,
    + wykonanie,
    + niezły aparat,
    + przejrzysty interfejs,
    + duże możliwości personalizacji,
    + dobra bateria,
    + głośnik.

    Minusy (doszukałem się trzech):
    - niewygodne wybieranie numeru,
    - czasem pokazuje się "błąd systemu" i telefon trzeba zrestartować,
    - lekkie "lagi" przy przeglądaniu galerii.

    Warto też dodać, że telefon nie jest przeznaczony jedynie dla ludzi biznesu. Może go z przyjemnością używać każdy. Ja mam 16 lat i jestem zachwycony e72 :)
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 kwi 2014, 14:04
  • R E K L A M A
  • Czesław
    Telefon może ma swoje wady, mało RAM`u, źle zoptymalizowany system czyli Symbian 9.3 FP2 który jakby Nokia się postarała to byłby hit sezonu i nawet BlackBerry by się chował.
    Mój telefon ma już ponad 3 lata i 4 mu prawie idzie i poza niedoróbkami systemu jest to całkiem udana konstrukcja, a bateria to jak na ten czas trzyma jeszcze cały dzień w porywach do 2.
    W trakcie używania zaliczył aż 3 serwisy w ciągu roku, ale po ostatniej naprawie działa jak burza.
    Mimo wszystko jestem zadowolony z niego i zostanie ze mną aż do końca swoich dni, potem pewnie kupie jakiego dotykowego ale koniecznie z mocną baterią gdyż dotykowe ekrany wcinają prąd jak małpy kit.
    .100.195.85 | 07 kwi 2014, 15:04
  • michal1703
    Zdecydowanie najgorszy telefon jaki miałem, kto wie czy nie najgorszy na całym rynku. Prawdziwa zakała telefonii komórkowej. Przeglądanie zdjeć czy plików wideo prawie niemożliwe, ciągle sie zawiesza i to w sytuacji, gdy karta jest w 20% zapełniona, a internet to skandal. Nie tylko że przypomina żółwia na emeryturze, to jeszcze wyswietla ciągle te same podstrony. Zakup tego złomu to tylko strata pieniedzy.
    .opera-mini.net | 05 mar 2014, 11:03
  • a.crocku
    Posiadam go 8 miesięcy. Klawiatura świetna, podobnie cenie sobie touchpad (klawisz centralny). Używam głównie do dzwonienia, pisania smsow i maili. Sprawdza się znakomicie. Przy odswieżaniu poczty co 5 minut, kilku rozmowach dziennie i jakichś tam smsach wytrzymuje dwa dni. Żaden inny smartphone nie dawał rady tak długo.

    Jak dla mnie wada jest jedynie tylny głośnik, mam wrażenie ze słychać przez niego mojego rozmowce.
    .centertel.pl | 24 lut 2014, 16:02
  • Jacus
    Nokie E72 zakupiłem w cenie 250zł. Telefon ma rok a w moim posiadaniu jest już 3 miesiące. Bardzo łatwy w obsłudze a także wytrzymały jeśli chodzi o baterię(4-6dni). Jak za te pieniądze to bardzo dobry telefon, osobiście jestem kurierem i dużo jeżdzę, dzwonie i smsuje a czasem jak się zgubię, potrzebuje pomocy nawigacji. Miałem już masę telefonów ale ta Nokia bije wszystkie. Wcześniej miałem 6310i która tez była świetna ale nie ma wi-fi, gpsa i kolorowego wyświetlacza.
    .tomaszow.mm.pl | 15 sty 2014, 00:01
  • Dawid 92
    Kupiłem ten telfon używany w zeszłym roku za 400 zł i od tamtej pory zaczął się psuć. Telefon ma teraz ponad 3 lata i jest w bardzo kiepskim stanie. Głośniki do wymiany wszystkie bo strasznie charczą. Kupiłem go od gościa co miał podrobioną obudowę i cały kurz nalazł pod ekran i do obiektywu do aparatu. Oprogramowanie strasznie szwankuje.
    Plusy tego to bateria ( ok. 7 dni) funkcjonalność klawiatury.
    Myślę że jak miałbym go nowego i dbałbym o niego to telefon jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Niestety wadliwa obudowa i użytkowanie dały mu się we znaki. Głośniki szynko w nich padają. Polecam telefon ale nowy i zadbany.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 lis 2013, 16:11
  • Ragh
    Miałem do czynienia z e72 krótki czas i zdążyła wywrzeć na mnie bardzo pozytywne wrażenie, wygodny masywny telefon z dobrymi multimediami i dużą ilością funkcji no i.... Symbian :) do którego mam tak ogromny sentyment od czasów 7650...
    .kotun.arxnet.pl | 21 lis 2013, 10:11
  • DANIEL
    jak najbardziej polecam,nigdy nie miałem problemu z zasięgiem,co jest wielkim plusem!
    bateria wytrzymuje do 7 dni,ani razu się nie zawiesiła
    WIELKI PLUS ;)
    .ip.mgk.pl | 03 lis 2013, 19:11

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 61,5%   8,3%   30,2% 
 Wszystkich opinii: 265. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» HTC One M8 for Windows
» Sharp Aquos Crystal
» Sony Xperia M2 Aqua
» InFocus M2
» Samsung Galaxy Alpha
» Nokia 130 Dual SIM
» LG L70 Tri
» LG L60
» LG G3 A
Aktualności:

» Sony szykuje smartfon do selfie?
» HTC One (M8) for Windows oficjalnie dostępny
» Elementy interfejsu G3 trafią do najtańszych modeli LG
» Kolorowa nowość Prestigio
» Sony Xperia M2 Aqua potrafi nurkować
» Huawei Ascend Mate 7 jednak ze skanerem
» Meizu MX4 zadebiutuje 2 września - w kilku wersjach
» Pierwszy smartfon firmy Lark
» Sharp Aquos Crystal: bez ramek



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.234.234.198
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.