Moje konto:  Zaloguj się  |  Załóż konto
mGSM: 201 marek  |  9 793 telefony  |  149 932 opinie  |  720 testów  |  8 116 użytkowników on-line
Zakładki 
Aby móc korzystać z zakładek, musisz mieć założone konto i być zalogowanym
R E K L A M A
Szukaj telefonu
Popularne marki
Zmień na alfabetycznie
Filtr: wyłączony
Pokazuj telefony:
HTC

HTC One S



Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,7%   21,1%   29,2% 
 Wszystkich opinii: 171. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

  • Malickh
    Niestety moja ocena jest podyktowana tylko i wyłącznie awaryjnością tego telefonu. Od zakupu w styczniu 2014 roku do dziś był w serwisie 3 razy dwa pierwsze razy to padnięty żyroskop. Za pierwszym razem wymienili jakiś drobiazg, za drugim płytę główną, jakies kable i baterie (jaki sens ma wymieniać tyle części zamiast telefonu?). Obecnie telefon nie znajduje żadnej sieci lub nie loguje się do żadnej z nich. Zobaczymy co będzie dalej. Sam telefon oceniam dobrze jego parametry, wielkość, ekran itp - OK. Awaryjność niestety jest na dramatycznie wysokim poziomie.
    .static.ip.netia.com.pl | 25 lis 2014, 11:11
  • neandertalski
    Mam go od roku i postanowiłem, jeszcze się z nim nie rozstawać, a nawet na drugi nr telefonu wziąłem bo w jednej z sieci komórkowych o dziwo pojawiły znów za śmieszne pieniądze.
    Szczerze ten telefon polubiłem, choć czasami to jest dosyć szorstka przyjaźń ;) chodzi mi o helikopter, niestety mój model to ma, poczytałem jednak, ze ludzie którzy coś z tym robili niewiele wskórali i choć jest na gwarancji i mogłem swojego też oddać w końcu nie zdecydowałem się. Po prostu nic na tym świecie nie jest idealne ;) a z helikopterem można żyć, owszem jest [...], ale nie powoduje żadnych uszczerbków na zdrowiu i nie demonizowałbym go, ja po prostu przyjąłem do wiadomości, moja eska się musi czasami trochę pokręcić i tyle.
    Nie wyliczę chyba więcej jego zalet niż moi poprzednicy, wady też też ma - ten cichy dzwonek też mi czasami w kieszeni umknie, bateria jak w każdym smartfonie - niewystarczająca, brak slota na kartę pamięci i niewymienna bateria, ale jakość wykonania mnie zachwyca od roku nieustannie :) swoją drogą patrząc na zdjęcia iphona6 w sieci mam wrażenie, że projektanci trochę się na linię obudowy htckowej eski zapatrzyli w poszukiwaniu smukłości, z której ich produkty do tej pory raczej się słynęły. HTC fajna firma, szkoda, że kolejne generacje plastikiem obkładają, bo do tej pory metalowa obudowa to był ich znak rozpoznawczy i standard, nawet w starym poczciwym wildfire, a teraz rezerwują zbroję tylko dla najdroższego modelu ONE (kiedyś m7, dziś m8),
    .dynamic.gprs.plus.pl | 21 lis 2014, 11:11
  • Obi
    Jak dotąd najlepszy telefon jaki miałem (aktualnie ma go Dziewczyna, nie chciałem się z nim na stale rozstawać), mimo że obecnie posiadam HTC Desire 610, to nie wiem czy mu dorówna pod względem ogółu - będzie ciężko. Dodam, że miałem wersję S3 (Ville C2).

    Zalety:
    - Świetny design + odczucia związane z użytkowaniem (Aliminium i szkło robią swoje).
    - Cudne (!) zdjęcia + nagrywanie Full HD + slow motion!
    - Ekran Amoled - chyba nikomu nie muszę mówić o zaletach tego rozwiązania.
    - Beats Audio i głośny dźwięk na słuchawkach - jest to po prostu magia dla uszu.
    - Świetna optymalizacja systemu + szybka, stabilna nakładka - od HTC.
    - Świetne parametry.

    Wady (a raczej pierdoły):
    - Cichy dźwięk, zarówno z głośnika głównego, jak i do rozmów.
    - "Wklęśnięta" przednia kamerka, przez co okłada się na niej bród.
    - Drobne Odrypski.
    - Akurat moje oficjalne oprogramowanie miało taką wadę, że gdy słuchałem w oficjalnym odtwarzaczu HTC, muzyki, czasami utwór przeskakiwał w losowym momencie w inny fragment piosenki (oczywiście wgranie nieoficjalnego romu, opartego w większości na oficjalnym - naprawiło sprawę).
    .dynamic.chello.pl | 04 lis 2014, 21:11
  • R E K L A M A
  • Aconcagua
    @Fan HTC: jeśli chodzi o odpryski to wystarczy wymienić obudowę w serwisie na gwarancji i potem nie ma żadnych odprysków.
    Ja tak zrobiłem i od czasu wymiany przez pół roku nic się nie pojawiło. Mało tego, gdy sprzedawałem swojego One S i jechałem do domu po pudełko od niego to postawiłem go na szafce 1,5 metra wysokości, z której spadł na podłogę. Nic mu się nie stało i nie odprysnęło ;)

    Jako, że się wypowiadam to podam swoje zalety i wady.
    Zalety:
    - wygląd i jakość wykonania stoi na najwyższym poziomie,
    - aparat robi bardzo ładne zdjęcia. Raz udało mi się zrobić dobrą jakościowo fotkę w pochmurną pogodę jak dziewczyna stoi na peronie, a przed nią przejeżdża pociąg, który jest rozmyty, a ona zaś w pełnej ostrości,
    - nakładka Sense, która jest bardzo przyjazna użytkownikowi i nie ma żadnych lagów,
    - jakość rozmów,

    Wady:
    - jak dla mnie największą wadą jest brak możliwości nagrywania rozmów telefonicznych. W XXI wieku kiedy każda rozmowa jest nagrywana i gdzie jesteśmy inwigilowani na każdym kroku HTC fabrycznie blokuje tę opcję w kernelu.
    Szperałem, szukałem i z tego co wiem to nie ma żadnego kernela, który by to obsługiwał.
    - ciche dzwonki. Nie raz szedłem wzdłuż ulicy i nie słyszałem przychodzącego SMS-a. Porównywałem One S z LG L70 to mój HTC został brutalnie znokautowany na tym samym dźwięku. Prawie każdy telefon ma głośniejsze dzwonki od niego.
    - GPS długo łapie fixa. I znowu porównanie do LG L70. Na obydwóch urządzeniach zainstalowałem Sygic'a i w tym samym momencie go uruchomiłem. Jak wiadomo pierwsze użycie trwa najdłużej bo wszystko musi się skonfigurować. L70 został w pełni skonfigurowany poniżej 2 minut gdzie mój HTC potrzebował ich ponad 10. Nie mogłem się doczekać na zielone kreski zasięgu.
    .mtk-tv.pl | 10 paź 2014, 21:10
  • Fan HTC
    Mamy HTC ONE S Z520e (mamy, bo obecnie użytkuje go żona) już rok. Świetny telefon, w międzyczasie używałem paru innych (Galaxy Mega 2, SII, G2mini), i zdecydowanie mogę go polecić. Zalety:
    -dobry aparat (nieco przebarwione zdjęcia po ciemku, ale i tak 2 klasy lepsze niż Samsungi, tylko LG lepiej troszkę sobie radzi po ciemku), w świetle - po prostu bomba, przydatna opcja wyboru ekspozycji w miejscu dotknięcia ekranu;
    -wyświetlacz
    -nakładka (naprawdę da się zaktualizować do 4.2.2 i Sense 5?), najlepsza androidowa, jedyny telefon gdzie nie wymieniałem klawiatury na swype i korzystałem ze standardowej przeglądarki a nie Chrome
    -świetny design, cieniutki, świetnie leży w dłoni
    -wydajność - nakładka+Qualcomm s4= mega płynne działanie, sprawuje się o 2 klasy lepiej niż najżwawszy w tym zestawieniu LG
    O dźwięku się nie wypowiem - słuchałem z niego bardzo mało muzyki i na kiepskich słuchawkach, poza tym - kompletnie się na tym nie znam

    Wady (bo są, a jakże):
    -taka sobie bateria - przy moim uzyciu od rana do wieczora czyli do zaakceptowania, wyraźnie lepiej niż sII (bezwględne ładowanie w ciągu dnia, znaaacznie gorzej niż G2 mini)
    -czarna wersja odpryskuje strasznie - lepiej było wziąć szarą.
    -brak slotu na kartę micro sd - mi nie przeszkadzało, ale dla kogoś 11 GB wolnego miejsca (tyle jest realnie po odliczeniu systemu) + 25 GB na dropboxie (można tam automatycznie zrzucać zdjęcia i filmy) może być mało
    -podział pamięci - typowy dla starszych androidów - na pamięć ogólną i dla aplikacji - znowu - jak dla mnie pamięci jest aż za dużo, ale komuś może przeszkadzać

    Summa summarum - bardzo polecam, po tym telefonie stałem się fanem marki. Z helicopteringiem się nie spotkałem. Jeżeli nie przeszkadzają komuś pewne ograniczenia - ten model jest już kawał czasu na rynku, to będzie bardzo zadowolony, za kilkaset złotych nie dostaniemy żadnego telefonu na androidzie, który choćby próbował z nim konkurować.
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 paź 2014, 15:10
  • trtr
    Moja przygoda z HTC One S zaczęła się rok temu. Telefon jest już w 3 reklamacji, po każdej z nich dzieje się to samo. Pomimo dobrych parametrów i atrakcyjnej ceny nie polecam !
    .szczecinek.vectranet.pl | 28 wrz 2014, 17:09
  • minterm
    Super telefonik, spadł mi wiele razy a i tak chodzi. Jak się zepsuje to kupię go znowu. Polecam.
    .244.146.80.ip.tnp.pl | 16 wrz 2014, 22:09
  • Marta
    Telefon użytkuje - uzytkowałam prawie 2 lata. dlaczego prawie? pewnego dnia się rozładował i juz się nie włączył.. Czy ktos miał taki problem? Swiatełko ladowania swieci sie na pomaranczowo, poza tym zero reakcji, na wszystkie soft czy hard restarty :P A był to najlepszy telefon jaki mialam do tej pory, ktorego nie zamierzalam nigdy wymieniac, nawet na najnowsze wchodzace wersje samsunga galaxy..
    .dynamic.chello.pl | 10 wrz 2014, 20:09
  • samuraj
    Mój HTC (S4, Z520e) był najlepszym wyborem, jaki można było dokonać. Po zrootowaniu i kilku optymalizacjach, telefon przy normalnym użytkowaniu działa dwie doby.
    Plusy? Kubatura - bardzo kompaktowy i elegancki, SuperAmoled, świetna wydajność, bardzo dobry aparat z dobrą optyką i rozbudowanym interfejsem.
    Minusy? Mógłby być głośniejszy.
    Polecam każdemu (oczywiście model Z520e), jeden z
    .neoplus.adsl.tpnet.pl | 17 sie 2014, 11:08
  • radosh  mail
    Korzystałem z telefonu prawie 2 lata. Wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów.
    2 tygodnie temu musiałem przeprowadzić factory reset bo zaczął powoli zamulać, ale jest to całkowicie normalne przy pracy z Androidem przez tak długi czas.
    W przypadku Motoroli Milestone musiałem to robić co 6 miesięcy ;)
    Plusy:
    + fantastyczna obudowa, zakochałem się w aluminium (miałem wersję szarą więc żadnych rys i odprysków farby nie widać),
    + bardzo dobry aparat F2.0 to już coś w świecie mobilnym i to na zdjęciach widać od razu, niezły zakres dynamiczny i odwzorowanie kolorów, jedynie autofocus podczas filmowania mógłby działać szybciej,
    + aktualizacje (nie wiem czemu wszyscy narzekają na ich brak, przecież telefon ma już ponad 2 lata, żaden producent nie wspiera wswoich urządzeń tak długo, a w tym czasie One S dostał 2 duże aktualizacje do androida 4.1 i 4.2)
    + bardzo dobry dźwięk z wyjścia słuchawkowego (zauważalny dopiero po podłączeniu lepszych słuchawek np. AKG)
    + Super AMOLED
    + bardzo dobra jakość połączeń telefonicznych
    + HTC Sense czyli moim zdaniem łądna i najbardziej spójna nakładka na Androida

    Wady:
    - dosyć słaba bateria, której nie da się samodzielnie wymienić, ale albo to, albo genialna obudowa (kiedyś wytrzymywał nawet 2 dnie, ale teraz to już chyba kwestia zużycia ogniw)
    - brak gniazda microSD i "tylko" 16GB pamięci wewnętrznej
    - powolny autofocus podczas filmowania.
    - kiepskie słuchawki w zestawie jak na telefon sygnowany logo Beats Audio

    Mój One S nigdy nie był w serwisie :)
    Podsumowując jest to mój w całokształcie najlepszy telefon jaki miałem kiedykolwiek (Motorola M3888, Sony J5, Siemens s35, Nokia 8210, SE T65i, Siemens SL45, Siemens CXT70, Samsung Omnia, Motorola Milestone, Samsung Galaxy S2, HTC One S
    .static.chello.pl | 01 sie 2014, 15:08

Thumb Up Thumb Down Pytanie
 49,7%   21,1%   29,2% 
 Wszystkich opinii: 171. Pokazuję od 1 do 10.         Dodaj swoją opinię!

Wróć

Ostatnio oglądane
Nie oglądałeś jeszcze żadnego telefonu

mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.


 » O serwisie
 » Redakcja
 » Sklep mGSM: Telefony i akcesoria
 » Partnerzy
 » Wzmianka prawna
 » Regulamin

 © 2005 - 2014 PIK Sp. z o.o.

 
 

Serwis:

 » Strona główna
 » Katalog
 » Porównania
 » Rankingi
 » Aktualności
 » Co w sieciach piszczy?
 » Testy
 » Słowniczek
 » W jakiej sieci?
Najnowsze telefony:

» Doov V1
» LG Transpyre
» Samsung SM-G530BT
» Panasonic Eluga I
» NavRoad Nexo Handy
» Alcatel One Touch Flash
» Meizu MX4 Pro
» Overmax Vertis 4510 Expi
» Asus ZenFone 5 A502CG
Aktualności:

» Qualcomm przedstawia referencyjne modele ze Snapdragonem 810
» Doov Nike V1 zaprezentowany oficjalnie
» Philips I966 Aurora zadebiutuje już wkrótce
» Lenovo X2Pt5, czyli większy Vibe X2
» Wiko Jimmy: eksplozja kolorów
» Panasonic Eluga I kusi krągłościami
» ZTE G720C z układem Dolby
» Huawei Y635-CL00 zadebiutuje w Chinach
» Praca domowa



Wszystkie prawa zastrzeżone dla PIK Sp. z o.o. Kopiowanie danych, układu graficznego czy jakichkolwiek innych informacji bez pisemnej zgody PIK Sp. z o.o. zabronione. Wszelkie loga, nazwy i znaki graficzne użyte w serwisie są prawną własnością ich właścicieli. W serwisie zostały użyte za zgodą właścicieli i/lub wyłącznie w celu identyfikacji. Dane pochodzą z informacji publicznie dostępnych, od użytkowników i z testów własnych. Dane publikowane są tak jak są bez żadnej gwarancji ich poprawności. PIK Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek ich wykorzystanie.
Twój IP: 54.81.155.64
Engine & layout by InterData
mGSM.pl - Największy katalog telefonów komórkowych. Dane techniczne, dostępność, porównania, opinie użytkowników testy.